Kıdem Tazminatı Hesaplama 2022 - Hukuki Danışmanlık
Son Yazılar
Yükleniyor...

21 Temmuz 2022 Perşembe

Kıdem Tazminatı Hesaplama 2022

Kıdem tazminatı hesaplama

Kıdem tazminatı hesaplama 2022, kıdem tazminatı tavanı, nedir, nasıl hesaplanır, şartları, fonu, vakitaşımı, nasıl alınır son hal konularındaki bilgilendirme içeriğimizde bulunmaktasınız. Yukarıdaki tazminat hesaplama aracımız sizler amacıyla oluşturduğumuz bir araçtır.

Bir işçi senelerce bir işletmeye emek vermiş, işletmenin gelişim vakitcine mühim katkıları olmuştur. Yıllar senesi çalıştıkça ücretini almış, ücretini aldığı müddetçe de çalışmaya devam etmiştir. Ancak bir gün rastgele bir sebeple iş akdi sonlandırılınca, bir anda kendisini parasız bulmuş ve çaresiz hissetmiştir.

Yıllarını vermiş bulunduğu emeğinin mahsulü işletme dimdik ayakta dururken kendisi bir anda beş parasız kalıvermiştir. İşte kıdem tazminatı, iş akdi farklı sebeplerle sona ermiş tespit edilen bu işçiye senesinin emek ve birikimine bir karşılık olsun diye düşünülmüş ve içerisine düşmüş bulunduğu çaresizlik hissinden bir nebze olsun kurtulmasını gerçekleştiren bir ödemedir. İş Hukuku Avukatı | Tahancı Hukuk Bürosu müvekkillerine uzun senelardır iş hukuku bölümünde müvekkillerine hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti sağlamaktadır.

Kıdem Tazminatı Hesaplama Programı 2022

Kamu kurumlarında çalışan işçilerin de kıdem tazminatı hesaplama hakkı mevcuttur. Bu tazminatın şartları ayrıntıları ile yasada düzenlenmiştir. Kıdem hesaplama yaparak haklarınızı koruyabilirsiniz.

Özetle kıdem tazminatı hesaplama, hizmet ve üretim vakitcine emeğini ve alın terini koyan işçinin, bağlı bulunduğu teşebbüste geçirdiği emek dolu her senenin vefâen karşılığının verilmesi olarak da ifade edilebilir. İlk olarak 19. Yüzseneda Almanya’da Karl Zeiss fabrikalarında başlayan bu uygulama, vakit ortamında Uluslararası İşbirliği Örgütü’nün (ILO) kurulması ve gelişmesi ile beraber yaygınlaşmış ve Cumhuriyet ardından bizim de iş hukukumuzun bir parçasını oluşturmuş ve aşamalı gelişim vakitci ortamında günümüz hâlini almaya başlamıştır.

Bu aşamada başlıca şu konular tereddüt hususu oluşturmaktaydı:

  • Bir işçi bir işyerinde en az kaç sene çalışmış olması gereklidir ki kendine kıdem tazminatı ödensin?
  • Şirkette geçirdiği her senea bir ödeme yapalım ama bu ödeme bir aylık maaşla mı çarpılsın, yoksa daha azı ile mi?
  • İşçinin hizmet senesi öneme alınırken bundan sonra vakit dilimleri hesaba dahil edilsin mi? Yani diyelim ki işçi 10 sene 4 ay çalışmış olsun. Bu 4 aylık vakit de hesaba oransal olarak dahil edilecek midir?
  • Hangi tür iş sonlandırmalarında kıdem tazminat ödensin? Örneğin işçi kendi istifa edecek olursa tazminatı tekrar de ödensin mi?
  • İşçi vefat edince mirasçılarına kıdem tazminatı ödensin mi?

Bu hususlar aşamalı olarak yapılan meşru farklılıklarla beraber hukuk sistemimiz ortamında belli bir karşılığa kavuşmuş ve hâlihazırdaki kıdem tazminatı hesaplama müessesesi meydana çıkmıştır. Biz de bu yazımızda kıdem tazminatı içeriğine yer vermeye çalışacağız.

Kıdem Tazminatı Davası

Kıdem tazminatı bir işçilik alacağı olmasından bu hususta yaşanan uyuşmazlıklarda görevli mahkeme İş Mahkemeleridir. İş sözleşmesi sona eren ve kıdem tazminatı almaya hak kazanan işçinin tazminatı işveren doğrulusunda ödenmemesi halunda dava koşulu olan arabuluculuk etkinliği ardından iş mahkemelerinde dava açmak gerekmektedir. Davacı, arabuluculuk etkinliği sonucunda anlaşmaya varılamadığına dair son tutanağın aslını ya da arabulucu doğrulusunda onaylanmış bir örneğini dava dilekçesine eklemek zorundadır.

İşçilik alacağına dair iş mahkemelerinde açılacak davalarda yetki sahibi mahkeme ise davalı gerçek ya da tüzel bireyin davanın açıldığı tarihteki yerleşim yeri mahkemesi ile işin ya da prosedürün yapıldığı yer mahkemesidir.

Kıdem Tazminatı Davası Nasıl Açılır?

Kıdem tazminatı davası nasıl açılır sorusunu çoğu işçiden alıyoruz. Kıdem tazminatına hak kazanan şahıslar hak kayıbı yaşamamak adına arabuluculuk ve dava vakitçlerini bölümünde eksper bir iş hukuku avukatı ile yürütmelerini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde ciddi hak kayıplarının yaşanması muhtemeldir. Kıdem tazminatı avukatı | H&d Hukuk Bürosu müvekkillerine hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermektedir. Tazminat alamıyorum nereye başvurmalıyım diye soran şahıslar kıdem tazminatı almak amacıyla büromuzla iletişime geçebilir. Kıdem tazminatının eksik ödenmesi dava gerektirecek hallardandır. Bakiye kıdem tazminatı hesaplama amacıyla de arabuluculuk ve dava vakitçleri takip edilmelidir. Kıdem tazminatı arabulucu müracaat prosedürü adliyeden gerçekleşebileceği gibi avukat eliyle UYAP üzerinden de yapılabilir.

Kıdem Tazminatı Davası Ne Kadar Sürer?

İş mahkemelerinde açılan kıdem tazminatı davası ne kadar vakitr sorusunun yanıtı ilk derece mahkemeleri yönünden ortalama 8 ay sürmektedir. Dava sayısal değeri kapsamında istinaf ve yargıtay vakitçleri ise ortalama 1 er sene vakitr. Kıdem tazminatı davası avukatı ile kıdem tazminatı davası gerektiğince süratli şekilde sonuçlandırılabilir.

Kaynak: https://www.hukukidurum.com/ihbar-kidem-tazminati-hesaplama/

Paylaş

Yorum Yap

Bildirimler
Alanında uzman avukatlardan hukuki destek almak için bizimle iletişime geçin.
Kapat